5 voordelen van payrolling

10 maart 2014

U wilt misschien overstappen op payrolling, maar bent zich nog aan het oriënteren op de voordelen van payrolling. Voor veel werkgevers is overstappen naar een payrollorganisatie erg interessant. De 5 belangrijkste voordelen van payrolling hieronder laten zien waarom!

De 5 belangrijkste voordelen van payrolling

1. Tijdsbesparend

Eén van de voordelen van payrolling is de tijd die u ermee bespaart. Door het werkgeverschap juridisch uit te besteden, bent u geen tijd meer kwijt aan het opstellen van arbeidsovereenkomsten, het bijhouden van de salarisadministratie en het zoeken naar antwoorden op personele en juridische vraagstukken. U hoeft alleen maar een nieuwe medewerker aan te melden – het payrollbedrijf regelt dan de rest.

2. Flexibele arbeidscontracten

Naast tijdsbesparing heeft payrolling nog een belangrijk ander voordeel voor werkgevers: de mogelijkheid tot flexibele arbeidscontracten. Veel bedrijven kunnen tegenwoordig maar moeilijk in de verre toekomst kijken, dus zijn ze gebaat bij flexibiliteit. Door over te stappen op payrolling, zit u niet meer vast aan maximaal drie tijdelijke arbeidscontracten binnen maximaal drie jaar tijd.  Ook kunt u de uren van werknemers met payrolling flexibeler inrichten.

3. Ondernemer blijft bezig met kerntaken

Grote organisaties hebben vaak de capaciteit en het vermogen om een eigen personeels- en salarisadministratie te runnen. MKB bedrijven en zzp’ers hebben dit niet en zijn meestal al druk genoeg met hun eigen werkzaamheden. Door het werkgeverschap juridisch uit te besteden aan een payrollbedrijf, kunnen MKB ondernemers zich bezighouden met hun kerntaken en hoeven zij zich niet te verdiepen in loonadministratie, personeelsadministratie, arbo-administratie en arbeidsrecht. U kunt gewoon lekker doorwerken!

4. Geen administratieve rompslomp

Het juridische werkgeverschap kent heel wat administratieve rompslomp. U moet onder andere de arbeidscontracten en salarisadministratie verzorgen, een pensioenregeling treffen voor uw werknemers en u moet u beraden over zaken als verzuim, langdurige ziekte en arbeidsongeschiktheid. Een van de belangrijkste voordelen van payrolling is dat het risico voor deze zaken bij de payrollorganisatie komt te liggen.

5. Kennis bij payrollpartner

Hoe zit dat eigenlijk met salarisadministratie pensioenregelingen en arbeidsrecht? Wat is de meest recente wetgeving op dat gebied? Als uw bedrijf geen eigen P&O-afdeling heeft die zich daarmee bezighoudt, is het erg lastig om deze kennis op te doen – laat staan up-to-date te houden. De medewerkers van een payrollorganisatie beschikken al over die kennis, want het is tenslotte hun werk. Een van de voordelen van payrolling is dan ook dat u zich al werkgever dit vakgebied niet geheel eigen hoeft maken. De payrollpartner beschikt over alle benodigde kennis en zal u adviseren wanneer nodig.

Overstappen naar payrolling van HSU

Bent u overtuigd van de voordelen van payrolling en wilt u overstappen naar een betrouwbare en deskundige payrollpartner? Bij HSU Payroll Services informeren we u graag over de mogelijkheden. Neem hier contact met ons op en maak een afspraak voor vrijblijvend advies!