Reiskostenvergoeding met OV-chip kan nu

10 september 2010

Werknemers die reizen met een OV-chipkaart hadden een probleem. De Belastingdienst accepteerde alleen papier als onderbouwing voor de reiskostenvergoeding voor openbaar vervoer. Dat is nu anders. Demissionair minister De Jager van Financiën heeft nu het transactieoverzicht van reizen met de OV-chipkaart officieel als bewijs goedgekeurd.

Aan personeel dat met het openbaar vervoer naar het werk komt, mag u maximaal € 0,19 per kilometer onbelast vergoeden. Of u kiest ervoor om de werkelijke kosten van het openbaar vervoer te vergoeden. In dat geval moeten uw werknemers hun originele, papieren vervoersbewijzen bij u inleveren. U moet deze bewaren in uw salarisadministratie.

Transactieoverzicht OV-chipkaart

Maar door de opkomst van de OV-chipkaart leverde deze administratieve eis van de Belastingdienst een probleem op. De nieuwe manier van betalen werkt immers niet met papieren plaatsbewijzen. Daarom heeft De Jager het besluit over de reiskostenvergoedingen in de loonheffingen vernieuwd. Sinds 26 augustus is het officieel: werknemers die met hun OV-chipkaart betalen, mogen nu ook de print van een transactieoverzicht van reizen van hun openbaarvervoerbedrijf inleveren. Zo’n overzicht kunnen ze downloaden van de website van de OV-chipkaart.

Bron:HR rendement