Voor wie is payrollen geschikt?

22 maart 2018

Ontdek of payroll bij uw onderneming past

Overweegt u al een tijdje te gaan payrollen? Maar weet u nog niet zeker of het wat voor u en uw onderneming is? Laat u vrijblijvend informeren en adviseren door HSU Payroll Services. Wij wijzen u graag op diverse redenen waarom opdrachtgevers voor payrolling hebben gekozen. Zo wordt het u wat eenvoudiger te bepalen of payroll ook mogelijkheden en uitkomsten voor u biedt. Ontdek vandaag nog of payroll ook bij uw onderneming past.

Meer tijd voor de core business

Wat wij vaak horen, is dat ondernemers meer tijd, ruimte en energie wensen voor hun eigen core business. Als ze zelf ook nog de personeels-, loon- en arbo-administratie bij moeten houden, blijkt een goede balans in werkzaamheden erg lastig te creëren. De ondernemer heeft het daardoor altijd veel te druk, met stresssymptomen of zelfs een burn-out als gevolg! U kunt er natuurlijk voor kiezen de personeelsadministratie uit te besteden aan een administratief medewerker en de financiële zaken te laten verzorgen door een boekhouder. Maar dan bent u én veel extra geld kwijt én u verliest het overzicht, omdat de personele en financiële zaken van elkaar losgekoppeld zijn. Payroll biedt in dat geval de oplossing. U draagt alle taken, verantwoordelijkheden, risico’s en verplichtingen aangaande uw personeel over aan één bedrijf. Hierdoor behoudt u het overzicht.

Veel tijdelijke en flexibele werknemers

Een tweede reden die we willen benoemen om over te stappen op payroll, is dat het voor een bedrijf erg lastig kan zijn het overzicht over het gehele personeelsbestand te houden, als daar veel tijdelijke, parttime en flexibele werknemers in zitten. Denk aan bedrijven in de horeca of in de callcenterbranche. Veel werknemers werken maar enkele uren per week of werken volgens wisselende diensten. Deze salarisadministratie volledig op orde brengen en houden, kan erg lastig zijn. Besteedt u het uit aan een administratiebureau of een boekhouder, dan betaalt u daar de hoofdprijs voor. Wijs ons daarom aan als de juridisch werkgever van uw personeel. U betaalt alleen als uw personeel daadwerkelijk gewerkt heeft. Bovendien verzorgen wij ook de loondoorbetaling bij ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.

Waarom wilt u overstappen op payroll?

Uiteraard zijn er nog veel meer redenen te bedenken om over te stappen op payroll. Waarom wilt u gebruik maken van een payrollconstructie? Leg uw ideeën bij ons neer, dan zoeken wij meteen voor u uit of wij daar een maatwerk oplossing voor kunnen realiseren. Maak een afspraak met ons door te bellen naar 088-5363300 of stuur een mail naar info@hsumail.nl. Wij horen graag waarom u over wilt stappen op payroll!