Bezig zijn met zaken doen

Als zelfstandig ondernemer is het bijna onmogelijk om volledig op de hoogte te zijn van de sociale premies en de vele bijbehorende wetten. Bovendien bent u als zzp’ers liever bezig met het runnen van uw bedrijf en niet met alle administratieve zaken eromheen. HSU heeft hiervoor de oplossing!

In loondienst

Payrolling bij HSU houdt in dat u als zzp’er bij ons in ‘loondienst’ bent. Wij nemen alle bijbehorende administratieve handelingen van u over. Ook bent u verzekerd voor sociale premies en kunt u de facturatie via HSU laten verlopen.

Dat betekent dat u minder tijd kwijt bent met de administratie en voortaan beschermd bent tegen risico’s als ziekte, werkloosheid en het risico van niet betalende debiteuren. Ook hoeft u zich niet in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en heeft uw opdrachtgever geen VAR-verklaring van u nodig.

Vrijheid en zekerheid

Payrolling voor zzp’ers houdt dus eigenlijk in dat u de gehele vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap behoudt, maar dat u wel de zekerheid heeft van iemand die in loondienst is. U profiteert dus van de voordelen die een zzp’er heeft, maar ook die een werknemer in loondienst heeft.

De voordelen samengevat

  • U bent verzekerd voor de ziektewet, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid.
  • U heeft geen VAR-verklaring meer nodig.
  • U heeft geen inschrijving nodig bij de Kamer van Koophandel.
  • U heeft geen bedrijfsadministratie.
  • U heeft volledige vrijheid van het zelfstandig ondernemen zonder de daarbij behorende administratieve lasten.